Miljövänliga profilprodukter

5 tips på hur du kan vara miljövänlig när du beställer profilprodukter

1. Välj miljömärkta produkter
Välj exempelvis en miljövänlig penna gjord av nedbrytbart material som den här pennan från Senator som kommer i 10 olika färger.

2. Välj kvalitet
En produkt, till exempel ett paraply, av god kvalitet kommer ha lång livstid och risken för slit och släng minskar.

3. Placering och storlek av logo
Tänk på var du placerar din logo och i vilken storlek. Är de exempelvis en musmatta kommer storleken av logon inte påverka produktens användbarhet. Men på en vardagsprodukt som du vill att mottagaren ska använda mycket kan det vara smart att välja en mer diskret framtoning av logon. Det gör att produkten används mer och du får samtidigt fler exponeringar.

4. Var ute i god tid
Ju tidigare du beställer dina produkter desto bättre. Speciellt när produkten du önskar produceras i en av våra fabriker i exempelvis Asien. Har du framförhållning och god tid kan vi skicka produkten på ett mer miljövänligt sätt som båt istället för flyg.

5. Mindre användning av plast
När du beställer produkter av oss kan du vara med och bestämma hur de ska packas. Behöver varje anteckningsblock eller t-shirt ett plastemballage? Vi föreslår alltid en miljövänlig metod för att reducera onödig plast.

Refleks

 

Miljövänlig utveckling hos IDÉ House of Brands

Våra inköpare arbetar kontinuerligt med att möta våra kunders krav på att reducera användningen avplast vid packning av produkter hos våra partners. Head&Neck är en av de produkter som traditionellt sett har packats en och en i små plastpåsar för att sedan samlas i en stor plastpåse. Nu har inköpsavdelningen på IDÉ utvecklat ett alternativ. Varje Head&Neck rullas ihop med ett miljövänligt omtag i papper. På den trycks din logo samt förslag på hur du använder produkten. En utgåva på 30 000 st produkter sparar vi miljön på ca 130 m2 plast.