Bli ett mer miljövänligt företag

IDÉ tog tidigt ställning för att bli ett miljövänligt företag. 2008 var vi det första företaget i branschen att bli ISO-certifierade. Sedan dess har ISO varit utgångspunkten för våra val med allt från frakt till emballage. 2018 blev vi certifierade för tionde året i rad. Vi vill arbeta nära våra kunder för att erbjuda mer hållbara och miljövänliga totallösningar.

"Vi arbetar systematiskt för att förbättra både interna system, logistik och inte minst nya lösningar för mer miljövänlig förpackning. Våra kunder måste vara övertygade om att vi alltid väljer det mest miljövänliga alternativet baserat på de kriterier vi måste arbeta med."
Nina Lauritzen, ägare och marknadsdirektör på IDÉ


 

Gör dig redo för den gröna vågen

 1. Bli miljöcertifierad
  Ett miljöledningssystem hjälper ditt företag att systematiskt arbeta mot kontinuerlig miljöförbättring. Ni måste då arbeta för en ständig minskning av miljöpåverkan, men hur det arbetet görs bestämmer ni själva. 2008 erhöll IDÉ både ISO 14001 och ISO 9001 certifikat för både miljö- och kvalitetshantering. Vi har sedan dess godkänts varje år och 2018 godkändes vi enligt en ny och uppdaterad standard. Något vi är mycket stolta över.
   

 2. Minska kostnaderna och spara på miljön samtidigt
  Hur mycket lägger ditt företag på engångskoppar för kaffe på ett år? Med kvalitetskoppar i porslin kan du både minska kostnader och spara på miljön. Uppmuntra också personalen att bara använda en kopp om dagen. Det är ett sätt att spara på både miljön och plånboken.
   

 3. Välj en trygg leverantör
  Genom våra inköp kan vi påverka tillverkaren att minska eller byta till mer miljövänliga alternativ. Till exempel genom mindre förpackningar och mer effektiv distribution och logistik över hela servicekedjan. I försäljning, marknadsföring och egen produktion är IDÉ en drivkraft gentemot våra kunder att handla mer miljövänligt.
   

 4. Motivera medarbetarna
  Genom att ge dina anställda mer kunskap kring miljövänliga val skapar du en kedjereaktion. Uppmuntra till exempel till promenad eller cykel till jobbet och minska utskrifter på arbetsplatsen. På det viset tillhandahåller du både kunskap och ökar chansen för ditt företag att lyckas med uppsatta mål för miljön.