Tryck och brodyr

Vi väljer alltid den tryckmetod som passar bäst för produkten och din text, bild eller logo. I vår webbshop kan du se ett urval av metoder som vi tycker passar respektive produkt. Kontakta oss för specifika önskemål och läs nedan om våra vanligaste tekniker.

Screentryck

Screentryck är ofta både det billigaste och bästa trycket. Det trycks direkt på plagget och är slitstarkt. Screentryck passar för t-shirts och en mängd andra plagg eller tyger.

Transfer

Transfer trycks först på ett specialpapper som sedan överförs till plagget med hjälp av en värmepress. Fördelarna med transfer är att det kan produceras i stor upplaga och sedan vara redo för snabb applicering. Transfer är lämpligt för exempelvis kepsar, väskor, kläder och ytterkläder.

Vikta etiketter

Vikta etiketter kan sys fast på textilier för en mer subtil och stilig märkning av logotyp eller bild. Mössor, handdukar, muddar, vantar eller mer exklusiva plädar och halsdukar lämpar sig bra för vikta etiketter.

Zip tags

Zip tags kan göras antingen i gummi eller vävd logotyp på tyg och budskapet kan göras olika på fram och baksida. Det passar allt som har dragkedja som till exempel väskor, jackor eller hoodies med zip.

Brodyr

Brodyr passar på de flesta kläder och textilier. En brodyr kan innehålla flera olika färger eller broderas i en färg som går ton-i-ton med plagget för ett stilfullt uttryck. Brodyren skapas med nål och tråd, därför är det säkrare att trycka än att brodera om du är ute efter 100% återgivning av motivet. Men möjligheterna är många och vi finns här för att hjälpa och guida dig till bästa möjliga resultat.

Digitaltryck

Digitaltryck passar bäst på material som är gjort av bomull eller bomullsblandningar. Men den senaste utvecklingen har visat god prestanda på polyester, bomull/polyesterblandningar och fuktabsorberande material.

Digitaltryck skriver direkt på plagg med miljövänligt vattenbaserat bläck i fullfärgstryck. Det kan tryckas ovanpå sömmar, knappar och blixtlås vilket ger unika möjligheter för placering av motiv. Digitaltryckets fördelar är också att det inte är någon uppstartskostnad, det är låga minimumantal och snabb leveranstid. Digitaltryck fungerar bra till bland annat t-shirts, pikétröjor, väskor, påsar och vävnader som är plana och absorberar fukt.