IDÉ - vår kompetens - din trygghet

Som ledande leverantör i vår bransch tar vi vår roll på allvar. Vi utvecklas hela tiden och ska alltid vara nytänkande när det kommer till vårt ansvar som din leverantör.

IDÉ arbetar nära med IEH (Initiativ för Etisk Handel) och är ISO-certifierade efter nya standarder – ISO 14001:2015 och ISO 9001:2015. Vi har också en egen inköpsgrupp som har fullt fokus på goda rutiner och kvalitetskontroll. Dessutom har vi omfattande och strikta kontrakt med våra godkända fabriker och genomför egna kontroller varje år.

Produktmärkning

Vi arbetar dagligen med produktmärkning och har goda kunskaper inom alla kategorier som är viktiga för dig. Produktgrupper som reflexer, leksaker, elektriska artiklar, textilier, mat och liknande är alla produkter som behöver korrekt märkning. Detta har varit ett fokusområde för IDÉ de senaste åren och kommer att fortsätta att vara under de kommande åren.

Riktlinjer för kemikalier

IDÉ ska alltid erbjuda produkter som är producerade med respekt och omsorg för människor och miljö. Därför har vi skaffat oss god kunskap om riktlinjer för kemikalier. Vi testar till exempel sårbara produkter för att säkerställa att de inte innehåller onödiga kemikalier som kan skada människor eller miljön. Inga av våra produkter ska innehålla skadliga kemikalier.

Hållbarhet – först ut

Våra mål är höga och vi arbetar alltid för att vara en föregångare till andra i vår bransch. Vi var bland annat den första i vår bransch att bli miljöcertifierade. Även om vi är en stor organisation arbetar vi dagligen med att ha en så liten miljöpåverkan som möjligt och samtidigt spara på jordens resurser. Det ska vara enkelt för dig som kund att välja ett hållbart och tryggt alternativ hos IDÉ House of Brands. Hållbarhet handlar om mer än bara ekonomi och miljö, det handlar också om människor.

Etisk handel och människovärde

Arbetsvillkor på fabrikerna och internationella mänskliga rättigheter har alltid varit vitalt för oss. Vi reser därför årligen till våra fabriker för kontroll och samarbetar tätt med lokala kontrollanter för att säkerställa att alla lagar och regler följs. Våra val av samarbetspartners och leverantörer baseras på goda etiska värderingar. De ska undvika att bidra till korruption, kränkningar av mänskliga rättigheter, dåliga arbetsförhållanden eller skador på lokalsamhällen och miljö.

IDÉ House of Brands har ett ansvarsfullt förhållningssätt till principer för god affärspraxis genom att göra noggranna översyner. Vi tar utgångspunkt i globala riktlinjer och bästa praxis inom vår sektor, samt genomför och vidtar åtgärder för kontinuerlig förbättring.

Genom att välja en trygg profilpartner som IDÉ House of Brands kan du lita på att vi tar hand om ditt varumärke och undviker att hamna i en situation där du sätter din logo på en produkt du inte kan stå för. Vår kompetens – DIN trygghet.