Brannbamsen Bjørnis

Brannbamsen Bjørnis är utformad för att tillgodose barns behov av omtanke och säkerhet vid brand och andra olyckor samt att ge barn och vuxna goda råd om brandskydd. Bjørnis startade som en idé och en önskan att ha något att ge till barn och ungdomar i en omtumlad situation efter en brand eller olycka. Brandmannen Rikard B. Heimen tyckte om tanken och bestämde sig för att det var något han skulle göra - och brandmansbjörnen skapades. Björnen namngavs Bjørnis efter smeknamnet till den nu pensionerade brandmannen, Bjørn Hellan som först fick tanken på brandmansbjörnen.

Heimen kontaktade IDÉ House of Brands 2012, fick nallebjörnen designad och beställde 1000 stycken som brandmän kunde ta med ut i bilarna vid uppdrag. Detta var bara början på Bjørnis-äventyret. Brandmansbjörnen blev snabbt en stor hit och 2017 flyttades Bjørnisprojektet från initiativtagarna Trøndelag brand- och räddningstjänst till Norsk Brandskyddsförening. I juni 2017 lanserades Bjørnis nationellt och brandmansbjörnen användes i en nationell kampanj där barn uppmanades att kontrollera farföräldrarnas brandsäkerhet.

2000 Bjørnis-nallebjörnar delas nu ut till barn och ungdomar över hela landet, och nya nallar är beställda. 70 brandkårer ingår i projektet, och 20 Bjørns-maskotar finns nu över hela Norge. Resan till 16 av dessa filmades och den fina videon från när de reste från Værnes och till olika platser i Norge kan ses här brevid. Bjørnis har sin egen hemsida där du kan lära dig om brandsäkerhet tillsammans genom spel och aktiviteter. Webbplatsen har även en egen webbshop där du kan beställa produkter med Bjørnis logotyp och design.

Play
Brannbamsen Bjørnis og branndame går mot kamera
Brannbamsen Bjørnis
Brannbamsen Bjørnis
Bjørnis drikkeflaske
Bjørnis nøkkelring
Bjørnis matboks
Bjørnis lue
Bjørnis buff
Bjørnis sekk
Bjørnis badge
Bjørnis tatto
Bjørnis hettegenser
Bjørnis t skjorte