Handdukar i rosa och brunt.

GÅVOREGLER

I enlighet med Skatteverket finns det flertalet tillfällen att ge en gåva till personalen som är skattefri. Skatteregler i samband med gåvor uppgår i olika summor beroende på tillfället. 

Julklapp eller julgåva till personal når skattegränsen vid 500 kr inklusiver moms. Det vill säga att en julklapp från företag kan uppnå ett värde på 400 kr exklusive moms. Belopp som överstiger detta är därmed skattepliktigt. 

En jubileumsgåva från företaget är skattefri upp till 1500 kr inklusive moms. Ett jubileium räknas i detta fall som jubileium när företaget firar 25-, 50-, 75- eller 100 år. 

Personal som är varaktigt anställda, det vill säga att anställningstiden sammanlagt är minst sex år på företaget, är berättigad till max två minnesgåvor från företaget som är skattefria upp till 15 000 kr inklusive moms. Som minnegåva räknas jämna födelsedagar från 50 år och uppåt, att du varit anställd en längre tid och minst 20 år, eller att anställningen upphör.

Har du frågor gällande gåvogränser för julklappar till företag eller andra frågor gällande detta? Kontakta oss gärna eller läs mer på Skattverkets hemsida

Mörkblå sängkläder i säng

GÅVOR

Vi på IDÉ House of Brands hjälper dig att hitta rätt gåvor. Vi anpassar efter behov, säsong och budget och har som fokus att tillfredsställa både våra kunder och deras mottagare. Gåvor av den här typen kan vara både utan och med tryck. Många företag är bra på att ge julklappar, påskpresenter och sommargåvor till sina medarbetare. Prova att överraska med en gåva också när mottagaren minst förväntar sig det, det kan glädja mer än du tror.

Till alla gåvor

TIPS FÖR LYCKADE GÅVOR

  • Spegla företagets värden. En väl genomtänkt gåva utifrån företagets profil och värderingar är alltid mest gynnsamt. Kanske har ni en grön profil och vill hitta miljövänliga produkter, eller kanske är det något väldigt specifikt du vill kommunicera. Använd det i val av gåva.

  • Tänk på användningsvärdet. Det är inte gåvans värde i pengar som gör den framgångsrik. Undersökningar visar att det är användningsområdet och designen som i hög grad avgör om mottagaren blir nöjd.
     
  • Låt de anställda välja gåvan. En och samma gåva för alla kan vara svårt. Vi har flertalet lösningar med gåvokort där mottagaren väljer gåva själv.
Se våra utvalda julgåvor här