Upcycling - Vi gör det enkelt för ditt företag att visa att du aktivt tänker på miljön. 

Visste du att gamla profilerade kläder kan leva vidare som nya produkter? Eller att använda textilier kan bli nya kläder? Till exempel kan du skapa en cool väska av använda arbetsbyxor, eller hattar och väskor kan vara tillverkade av säkerhetsvästar. Du kan också skapa nya produkter med element från den föregående produkten, till exempel företagets logotyp. Möjligheterna är många och med våra innovativa partners är de flesta saker möjliga.

Cirka 50 miljoner ton kläder kastas bort varje år och de flesta kommer inte att brytas ned, därför är det är så bra att vi har fått ett miljövänligt och trendigt sätt att återvinna på: Upcycling, även kallad kreativ återvinning.

Detta är en process för att omvandla begagnade kläder, avfall och andra till synes värdelösa föremål till nya produkter av bättre kvalitet och miljövärde. Gamla produkter får nytt och högre värde, i motsats till normal återvinning, där material och produkter oftast blir nya produkter, med lägre värde och kvalitet.

Upcycling är en mer cirkulär ekonomi, där resurser används så länge som möjligt och återanvänds när den är förbrukad. Att använda befintliga material minskar användningen av nya råvaror, vilket leder till minskade energiförbrukning, luftföroreningar, vattenföroreningar och till och med klimatutsläpp.

Dina fördelar med ett cirkulärt klädval är ett mycket unikt plagg med en speciell karaktär. Du får ett färdigresultat av god kvalitet och du kan stärka ditt varumärke genom att vara hållbar.

Två rekommendationer till nästa gång ditt företag ska beställa nya kläder:

  1. Fråga om priset på både cirkulär t-shirt, miljövänlig t-shirt och ”vanlig” t-shirt. Prisskillnaden är inte så stor, och du kan göra något bra för planeten.
  2. Kontakta oss innan ditt företag gör sig av med gamla uniformer, så kan vi tillsammans komma fram till en kreativ lösning..